Rybářský rozcestník

Maréna s feferonkami

Porce síha marény potřené česnekem utřeným se solí, poprášené červenou paprikou, podušené pod alobalem a pak opečené na oleji.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g síha marény
  • 100 g oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks feferonky
  • mletá saldká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce marény potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme je mletou paprikou a vložíme do rozehřátého oleje společně s feferonkami
    2. Pokrm zastříkneme vodou a zakryjeme alobalem, na mírném plameni podusíme doměkka
    3. Jakmile jsou ryby měkké, odstraníme alobal, zdroj tepla zesílíme a maso osmahneme dozlatova.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.