Rybářský rozcestník

Bolen se zeleninou

V páře uvařené porce bolena, servírované obložené orestovanou zeleninou.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce bolena dravého
  • 4 ks cibule (dvě červené a dvě žluté)
  • 2 ks česneku
  • 1 ks menší brokolice
  • 1 ks svazek ředkviček
  • 1 konzerva zelených fazolek
  • 200 g oleje
  • 150 g čerstvých žampiónů
  • 4 lžíce kuřecího vývaru
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička chilli omáčky
  • pistácie
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso bolena osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme olejem a necháme krátce odležet
    2. Porce ryby rozložíme na talíř, vložíme do pařáku nad vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a 20 minut pozvolna vaříme v páře
    3. Brokolici uvaříme v mírně osolené vodě, pak ji rozebereme na růžičky
    4. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, ředkvičky a žampiony na čtvrtiny, česnek utřeme se solí
    5. Všechnu zeleninu orestujeme na rozehřátém oleji, zakápneme kečupem, chilli a worcesterskou omáčkou, promícháme s kuřecím vývarem, ochutíme pepřem a solí a nakonec vše posypeme nahrubo nasekanými pistáciemi
    6. Jednotlivé porce uvařené ryby opatrně rozdělíme na talíře, ozdobíme podušenou zeleninou a podáváme s čerstvým pečivem nebo vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?