Rybářský rozcestník

Kapr po sicilsku

Úprava našeho tradičního kapra na sicilský způsob, kde se takto připravují mořské ryby.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
Kapr po sicilsku
kapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy kapra (porce zhruba po 150 g)
  • 1 ks vařené vejce
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 150 g rajského protlaku
  • 100 g vypeckovaných černých oliv
  • hrubozrnná mořská sůl
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • petrželka
  • tymián
  • cukr
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, posypeme solí a 1 hodinu necháme odležet
    2. Porce ryby osušíme utěrkou a zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji v prostorné pánvi
    3. Do pánve dále přidáme rajský protlak, bílé víno, rozpůlené olivy okořeníme tymiánem, solí, cukrem, citronovou šťávou, dusíme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut
    4. Vyjmeme podkovy z pánve, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným vejcem a nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Vhodná příloha jsou například v troubě pečené brambory.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím