2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení

Kapr po sicilsku
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy kapra (porce zhruba po 150 g)
1 ks vařené vejce
1 dl suchého bílého vína
150 g rajského protlaku
100 g vypeckovaných černých oliv
hrubozrnná mořská sůl
citronová šťáva
olivový olej
petrželka
tymián
cukr
Příprava
- Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, posypeme solí a 1 hodinu necháme odležet
- Porce ryby osušíme utěrkou a zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji v prostorné pánvi
- Do pánve dále přidáme rajský protlak, bílé víno, rozpůlené olivy okořeníme tymiánem, solí, cukrem, citronovou šťávou, dusíme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut
- Vyjmeme podkovy z pánve, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným vejcem a nasekanou petrželkou.
Doporučení
Vhodná příloha jsou například v troubě pečené brambory.