Rybářský rozcestník

Filety z tresky grilované v troubě s chlebovou krustou

Větší filety z tresky potřené pikantní rajčatovou pastou, hojně posypané ochucenou chlebovou strouhankou, upečené v troubě pod grilem doměkka.

2 náročnost
30 minut
  • 2 ks (2 x 600 g) filety z tresky i s kůží
  • fenyklová semínka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Na rajčatovou pastu:
  • 1/2 skleničky nakládaných sušených rajčat
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1/2 ks chilli papričky i s jadérky
  • 1 hrst čerstvých listů bazalky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 40 g parmazánu
  • citronová kůra i šťáva z 1/2 ks citrónu
  • Na chlebovou strouhanku:
  • 200 g chleba
  • 1/2 konzervy ančoviček i s olejem
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety pokapeme olivovým olejem, okořeníme pepřem, osolíme a posypeme fenyklovými semínky, vložíme do pekáče kůží dolů, vložíme do trouby pod gril a grilujeme 10 minut (pekáč umístíme do spodní části trouby, aby byla spirála grilu co nejdále)
    2. Připravíme si rajčatovou pastu; půl skleničky nakládaných rajčat i s nálevem dáme do nádoby mixéru, přihodíme půlku chilli papričky, stroužky česneku, hrst listů bazalky, kousky parmazánu, nastrouhanou kůru a šťávu z 1/2 ks citrónu, vše ještě zakápneme lžící balzamikového octa, mixujeme na kaši
    3. Rybu vytáhneme z trouby a potřeme připravenou pastou
    4. Maso hojně potřené pastou ještě zasypeme chlebovou strouhankou a pekáč vložíme opět do trouby, kde filety z tresky ugrilujeme doměkka, což bude trvat zhruba dalších 15-20 minut.

    Příprava ochucené chlebové strouhanky:
    1. Chleba natrháme a vložíme do nádoby mixéru
    2. Přidáme ančovičky i s olejem, česnek, vše osolíme a okořeníme pepřem a mírně zakápneme olivovým olejem
    3. Rozmixujeme na strouhanku.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím