Rybářský rozcestník

Ryba po řecku

Kousky vykostěných ryb podušené se zeleninou.

2 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g očistěných ryb
  • 400 g salátových okurek
  • 400 g rajčat
  • 3 lžíce jemně nakrájené petrželky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 2 sklenky bílého vína
  • 3 ks paprik
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks paprik
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu nakrájíme na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
    2. Na polovině dávky oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme porce ryby, podlijeme vínem, posypeme jemně nasekanou petrželkou a dusíme pod pokličkou 10-15 minut
    3. Očistěné papriky nakrájíme na nudličky, podusíme na oleji, po 10 minutách přidáme oloupané, na kousky nakrájené okurky a po dalších 5 minutách spařená, oloupaná, na půlky rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme, krátce podusíme a nalijeme na porce ryby
    4. Potom vše dusíme pod pokličkou ještě 5 minut a hned podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo bílý chleba.

    Poznámka

    K přípravě tohoto pokrmu můžeme použít rybí filé, kapra, lína apod.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!