Maso z garnátů povařené v kokosové omáčce, servírované s rýží.
1. Garnáty vyloupeme (po odstranění skořápek z ocasního krunýře vyjmeme maso a odstraníme střívko tak, jako u raků)
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření, zamícháme a nakonec přimíchám kořenící pastu, asi 5 minut vše povaříme
3. V této fázi nalijeme kokosové mléko, omáčku osolíme, vložíme připravené garnáty a vaříme 10-12 minut
4. Pokrm nejlépe ihned podáváme s vařenou rýží.
Více o garnátech nejdete zde: Krevety, garnely a garnáti.
Recept na sambal olek najdete zde: sambal oelek.
Sambal oelek (Ulek) – Pikantní kořenící pasta z povařených a pak umixovaných chilli papriček, soli, (cukru) a citronové šťávy.