Rybářský rozcestník

Garnáti v kokosové omáčce

Maso z garnátů povařené v kokosové omáčce, servírované s rýží.

2 náročnost
30 minut
  • 750 g syrových garnátů (langust)
  • 500 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
  • 1-2 lžičky sambal oelek
  • 1 lžička mleté kurkumi
  • 1 lžička kari koření
  • 1 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Garnáty vyloupeme (po odstranění skořápek z ocasního krunýře vyjmeme maso a odstraníme střívko tak, jako u raků)
    2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření, zamícháme a nakonec přimíchám kořenící pastu, asi 5 minut vše povaříme
    3. V této fázi nalijeme kokosové mléko, omáčku osolíme, vložíme připravené garnáty a vaříme 10-12 minut
    4. Pokrm nejlépe ihned podáváme s vařenou rýží.

    Doporučení

    Více o garnátech nejdete zde: Krevety, garnely a garnáti.

    Recept na sambal olek najdete zde: sambal oelek.

    Poznámka

    Sambal oelek (Ulek) – Pikantní kořenící pasta z povařených a pak umixovaných chilli papriček, soli, (cukru) a citronové šťávy.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….