Rybářský rozcestník

Kapří filety s medem

Filety z kapra marinované v medové marinádě, grilované.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
  • 4 ks kapřích filetů
  • Na marinádu:
  • 1 lžička mleté sladké nebo pálivé papriky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • Příprava

    1. Očištěné kapří filety opláchneme a osušíme
    2. V míse promícháme sójovou omáčku, med, mletou papriku a olej
    3. Do připravené marinády vložíme filety a necháme je 4 hodiny v chladu odležet
    4. Pak filety grilujeme asi 4 minuty po každé straně.

    Doporučení

    Marinádu můžeme také použít na kuřecí řízky.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím