Rybářský rozcestník

Kapří filety s medem

Filety z kapra marinované v medové marinádě, grilované.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
  • 4 ks kapřích filetů
  • Na marinádu:
  • 1 lžička mleté sladké nebo pálivé papriky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • Příprava

    1. Očištěné kapří filety opláchneme a osušíme
    2. V míse promícháme sójovou omáčku, med, mletou papriku a olej
    3. Do připravené marinády vložíme filety a necháme je 4 hodiny v chladu odležet
    4. Pak filety grilujeme asi 4 minuty po každé straně.

    Doporučení

    Marinádu můžeme také použít na kuřecí řízky.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím