Rybářský rozcestník

Rybí fondue s vývarem

Rybí nebo masový vývar povařený spolu s bílým vínem, jako základ pro fondue.

2 náročnost
35 minut
  • 600-800 g rybího filé (ostroun, halibut, platýs, mořský okoun ...)
  • míchaná zelenina
  • bílý chléb
  • Rozpis na vývar:
  • 0,5 l silného rybího nebo masového vývaru
  • 0,5 l suchého bílého vína
  • 2 ks žloutky
  • 2 ks hřebíčky
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 lžíce solamylu
  • 2 lžíce smatany
  • špetka strouhaného muškátu
  • špetka cukru
  • bílý pepř
  • sůl
  • studená voda
  • Příprava

    1. Vývar povaříme asi 10 minut s bílým vínem, hřebíčky, bobkovými listy a muškátovým oříškem
    2. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a pak ho přidáme do vývaru
    3. Vývar necháme na malém ohni dalších cca 10 minut povařit
    4. Dochutíme cukrem, pepřem a solí
    5. Smetanu ušleháme spolu se žloutky a trochou vývaru, pak vše přidáme do celkového objemu
    6. Metlou na sníh vývar intenzivně rozšleháme, nakonec ho přelijeme do nádoby na fondue, vývar udržujeme při stálé teplotě
    7. Rybí maso nakrájíme na 2 cm velké kousky, napichujeme je vidličkou na fondue a v horkém vývaru je necháme tak dlouho, až budou uvařené.

    Doporučení

    K fondue servírujeme míchanou zeleninu, studené omáčky a bílý chléb. K rybím fondue se hodí suché bílé víno.

    Poznámka

    Příprava rybího vývaru: Vývar ze zeleniny (k vaření ryb).

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Na Rozkoši ukradli záchranářům motory z člunů. Policie prosí o pomoc veřejnost, okradení nabízejí odměnu

    Vodní záchranáři na přehradě Rozkoš na Náchodsku se musí vypořádat s nečekaným problémem. O víkendu jim někdo ukradl dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. Případ vyšetřuje policie. Vodní záchranáři mají jeden větší člun, který zůstal nepoškozený. Aktuálně tedy není ohrožená bezpečnost turistů. I tak ale krádež práci záchranářů komplikuje.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím