Rybářský rozcestník

Rybí fondue s vývarem

Rybí nebo masový vývar povařený spolu s bílým vínem, jako základ pro fondue.

2 náročnost
35 minut
  • 600-800 g rybího filé (ostroun, halibut, platýs, mořský okoun ...)
  • míchaná zelenina
  • bílý chléb
  • Rozpis na vývar:
  • 0,5 l silného rybího nebo masového vývaru
  • 0,5 l suchého bílého vína
  • 2 ks žloutky
  • 2 ks hřebíčky
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 lžíce solamylu
  • 2 lžíce smatany
  • špetka strouhaného muškátu
  • špetka cukru
  • bílý pepř
  • sůl
  • studená voda
  • Příprava

    1. Vývar povaříme asi 10 minut s bílým vínem, hřebíčky, bobkovými listy a muškátovým oříškem
    2. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a pak ho přidáme do vývaru
    3. Vývar necháme na malém ohni dalších cca 10 minut povařit
    4. Dochutíme cukrem, pepřem a solí
    5. Smetanu ušleháme spolu se žloutky a trochou vývaru, pak vše přidáme do celkového objemu
    6. Metlou na sníh vývar intenzivně rozšleháme, nakonec ho přelijeme do nádoby na fondue, vývar udržujeme při stálé teplotě
    7. Rybí maso nakrájíme na 2 cm velké kousky, napichujeme je vidličkou na fondue a v horkém vývaru je necháme tak dlouho, až budou uvařené.

    Doporučení

    K fondue servírujeme míchanou zeleninu, studené omáčky a bílý chléb. K rybím fondue se hodí suché bílé víno.

    Poznámka

    Příprava rybího vývaru: Vývar ze zeleniny (k vaření ryb).

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Trofejní tajmen uloven Češkou v Mongolsku. Měřil 145 cm a vážil hodně přes 30 kg!

    Začátkem října ulovila Veronika Kolajová na řece Šiškid v Mongolsku trofejního tajmena v délce 145 cm! Ryba byla přesně změřena za přítomnosti tří svědků, takže veškeré pochybnosti nejsou oprávněné. Veronika s ním bojovala téměř 40 minut. Tento tajmen patří k největším úlovkům posledních let a rozhodně to je nový ženský rekord!

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím