Rybí nebo masový vývar povařený spolu s bílým vínem, jako základ pro fondue.
1. Vývar povaříme asi 10 minut s bílým vínem, hřebíčky, bobkovými listy a muškátovým oříškem
2. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a pak ho přidáme do vývaru
3. Vývar necháme na malém ohni dalších cca 10 minut povařit
4. Dochutíme cukrem, pepřem a solí
5. Smetanu ušleháme spolu se žloutky a trochou vývaru, pak vše přidáme do celkového objemu
6. Metlou na sníh vývar intenzivně rozšleháme, nakonec ho přelijeme do nádoby na fondue, vývar udržujeme při stálé teplotě
7. Rybí maso nakrájíme na 2 cm velké kousky, napichujeme je vidličkou na fondue a v horkém vývaru je necháme tak dlouho, až budou uvařené.
K fondue servírujeme míchanou zeleninu, studené omáčky a bílý chléb. K rybím fondue se hodí suché bílé víno.
Příprava rybího vývaru: Vývar ze zeleniny (k vaření ryb).