Rybářský rozcestník

Marinovaný losos s pórkem

Marinované proužky lososa opečené ve výpeku po pórku servírované s křupavými kolečky orestovaného pórku a opečenými kolečky bagety potřenými bylinkovým máslem.

2 náročnost
20 minut
+ 1 hodina marinování  
marinovanýmarinovaný
  • 400 g filetů z lososa
  • 1 ks pórek
  • sezamové semínko
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička třtinového cukr
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 ks stroužek utřeného česneku
  • 1 ks kousek chilli papričky
  • Příprava

    1. Z filetu stáhneme kůži, lososa nakrájíme na proužky. V hrnku vidličkou rozšleháme ingredience na marinádu.
    2. Nakrájené nudličky lososa zalijeme marinádou, necháme 1 hodinu marinovat.
    3. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do sítka, přelijeme vařící vodou, vidličkou kroužky rozebereme lehce na prstýnky, necháme chvíli oschnout.
    4. V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme pórek, restujeme, aby kroužky byli křehké a křupavé.
    5. Opečený pórek rozložíme na talíře, do šťávy po pečení přidáme proužky lososa, restujeme ze všech stran 2-3 minuty.
    6. Opečeného lososa rozložíme na pórek, posypeme sezamovým semínkem. Podáváme s opečenými kolečky bagety, potřené bylinkovým máslem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    FOR FISHING 2021

    12. rybářský veletrh se letos koná v podzimních dnech a to od 21.10 do 24.10. 2021. Jde o největší rybářský veletrh v ČR. Co tam najdete v heslech: Prezentace nových trendů, představení novinek pro rok 2021, prezentace jednotlivých rybolovných technik, vytvoření rybářského prostředí pro všechny, co propadli krásám rybolovu, vytvoření obchodního prostředí pro vystavovatele v ekonomicky nejsilnějším regionu ČR, doprovodný program, přednášky, soutěže, propagace péče o životní prostředí a čistotu vod…

    Novomlýnská nádrž vydala dosud největšího kapra v historii Evropského šampionátu v lovu kaprů!

    Na Novomlýnské nádrži se pořádá již pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Jejím pořadatelem je společnost European Carp Fishing Association, která se organizací závodů zabývá již řadu let, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy. V čele této společnosti stojí manažerka projektu Tereza Asterová, na závodech dále spolupracují ambasador projektu, známý rybář Jakub Vágner a zkušení organizátoři, rybáři a ředitelé závodů, Petr Šurek a Vít Černý. Tento závod má tradici již od roku 2017 a letos se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Vítěz získá 500 000 Kč a věcné ceny v hodnotě přes 200 000 Kč. Jednou z hlavních myšlenek závodu je podpora mladých rybářů při jejich cestě k úžasnému koníčku, proto pořadatel poskytuje dar rybářského vybavení v hodnotě 200 000 Kč na chod dětských rybářských kroužků v rámci Moravského rybářského svazu. Tímto je tento závod naprosto unikátní v rámci celosvětového měřítka.

    Korbáčiky patří mezi TOP nástrahy do ledové vody

    Pokud si dokážete korbáčiky odepřít a nesníst je všechny, rozhodně je vyzkoušejte jako nástrahu na háček do studené vody. Hodí se na ně chytat od podzimu do jara, kdy na ně lze přemluvit více druhů ryb. Především na sýry můžeme chytat tlouště, parmy, podoustve, ostroretky, ale i kapry. V zimě na dírkách také pstruhy, především pak duháče.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím