Rybářský rozcestník

Marinovaný losos s pórkem

Marinované proužky lososa opečené ve výpeku po pórku servírované s křupavými kolečky orestovaného pórku a opečenými kolečky bagety potřenými bylinkovým máslem.

2 náročnost
20 minut
+ 1 hodina marinování  
marinovanýmarinovaný
  • 400 g filetů z lososa
  • 1 ks pórek
  • sezamové semínko
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička třtinového cukr
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 ks stroužek utřeného česneku
  • 1 ks kousek chilli papričky
  • Příprava

    1. Z filetu stáhneme kůži, lososa nakrájíme na proužky. V hrnku vidličkou rozšleháme ingredience na marinádu.
    2. Nakrájené nudličky lososa zalijeme marinádou, necháme 1 hodinu marinovat.
    3. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do sítka, přelijeme vařící vodou, vidličkou kroužky rozebereme lehce na prstýnky, necháme chvíli oschnout.
    4. V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme pórek, restujeme, aby kroužky byli křehké a křupavé.
    5. Opečený pórek rozložíme na talíře, do šťávy po pečení přidáme proužky lososa, restujeme ze všech stran 2-3 minuty.
    6. Opečeného lososa rozložíme na pórek, posypeme sezamovým semínkem. Podáváme s opečenými kolečky bagety, potřené bylinkovým máslem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?