2 náročnost
20 minut
+ 1 hodina marinování
400 g filetů z lososa
1 ks pórek
sezamové semínko
olivový olej
máslo
sůl
Na marinádu:
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce kečupu
1 lžička třtinového cukr
1 lžička balzamikového octa
1 ks stroužek utřeného česneku
1 ks kousek chilli papričky
Příprava
- Z filetu stáhneme kůži, lososa nakrájíme na proužky. V hrnku vidličkou rozšleháme ingredience na marinádu.
- Nakrájené nudličky lososa zalijeme marinádou, necháme 1 hodinu marinovat.
- Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do sítka, přelijeme vařící vodou, vidličkou kroužky rozebereme lehce na prstýnky, necháme chvíli oschnout.
- V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme pórek, restujeme, aby kroužky byli křehké a křupavé.
- Opečený pórek rozložíme na talíře, do šťávy po pečení přidáme proužky lososa, restujeme ze všech stran 2-3 minuty.
- Opečeného lososa rozložíme na pórek, posypeme sezamovým semínkem. Podáváme s opečenými kolečky bagety, potřené bylinkovým máslem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek