Rybářský rozcestník

Zapečený sumec se smetanou a nivou

Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

2 náročnost
30 minut
zapečený
  • 500 g masa ze sumce
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g žampionů
  • 50 g nivy
  • 2 ks červené cibule
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, kůži odstraníme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme kostky rybího masa, okmínujeme, poklademe kousky másla, plátky žampionů a cibule, posypeme petrželkou
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut
    4. Smetanu rozmícháme s nastrouhanou nivou, přelijeme rybu, necháme ještě 5-10 minut zapéct.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?