Rybářský rozcestník

Zapečený sumec se smetanou a nivou

Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

2 náročnost
30 minut
zapečený
  • 500 g masa ze sumce
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g žampionů
  • 50 g nivy
  • 2 ks červené cibule
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, kůži odstraníme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme kostky rybího masa, okmínujeme, poklademe kousky másla, plátky žampionů a cibule, posypeme petrželkou
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut
    4. Smetanu rozmícháme s nastrouhanou nivou, přelijeme rybu, necháme ještě 5-10 minut zapéct.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím