Rybářský rozcestník

Zapečený sumec se smetanou a nivou

Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

2 náročnost
30 minut
zapečený
  • 500 g masa ze sumce
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g žampionů
  • 50 g nivy
  • 2 ks červené cibule
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, kůži odstraníme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme kostky rybího masa, okmínujeme, poklademe kousky másla, plátky žampionů a cibule, posypeme petrželkou
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut
    4. Smetanu rozmícháme s nastrouhanou nivou, přelijeme rybu, necháme ještě 5-10 minut zapéct.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.