Rybářský rozcestník

Paella s krevetami

Podušená rýže na cibulovém základě s krevetami, červenou paprikou a hráškem.

2 náročnost
40 minut
Paella s krevetami
  • 150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
  • 150 g rýže
  • 100 g mraženého hrášku
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • větší špetka pálivé papriky
  • větší špetka šafránu
  • dílky citronu
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Na jedné lžíci rozehřátého oleje v širší pánvi necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a za občasného míchání opékáme do změknutí
    2. Pak přidáme rýži, špetku šafránu, mletou pálivou papriku, dobře promícháme, zalijeme kuřecím vývarem a necháme minimálně 20 minut probublávat, rýže by měla změknout na skus (podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu)
    3. Na posledních 5 minut do paelly vmícháme krevety i hrášek, podle chuti osolíme, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a ihned podáváme s dílky citronu.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.