Okořeněné, citronovou šťávou zakápnuté filety z tresky černé, zprudka opečené na másle a oleji, servírovaný se špenátem připraveným ve výpeku po tresce.
1 náročnost
20 minut
+ 30 minut odpočinutí
Filet z tresky tmavé, baby špenát
Rozpis na 2 porce:
2 ks filety z tmavé tresky (300 g)
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
koření na ryby (bez soli)
šťáva z půlky citronu
himalájská sůl
Na baby špenát:
250-300 g baby špenátu
4 ks stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Příprava
Filety zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a bohatě osolíme, necháme 30 minut odpočinout
Na másle a oleji filety z každé strany 3 minuty opečeme
Do pánve dáme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a necháme jej rozvonět
přidáme špenát, osolíme a opepříme, restujeme 3 minuty, dokud nám špenát „nezavadne“
Podáváme s treskou a vařenými bramborami.
Poznámka
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jak se stát karavanistou, jak získat vysněnou loď nebo kam vzít rodinu na dovolenou, ať už koukáte po Česku či na exotické destinace? Nejkomplexnější přehlídku cestovatelských trendů, program pro odborníky i širokou veřejnost nebo lákavé soutěže si užijí návštěvníci PVA EXPO PRAHA již ve dnech 15. až 17. března. Koná se unikátní souběh veletrhů FOR CARAVAN, FOR BOAT a HOLIDAY WORLD & REGION WORLD. Jaké unikáty přinese?
Široká karavanistická veřejnost mohla od pátku do neděle (od 15-17.3.2024) v areálu PVA v Praze v Letňanech navštívit 15 ročník výstavy obytných automobilů a karavanů. Výstava FOR CARAVAN má bohatou tradici. V několika halách, ale i ve venkovních prostorách areálu, bylo opět na co se koukat. My jsme letošní prodejní výstavu navštívili hned v pátek a tak vám pomocí fotografií chceme ukázat především přívěsy a auta vhodné pro nás rybáře. S potěšením musíme konstatovat, že pro opravdové outdoorové nadšence se i na našem českém trhu objevuje čím dál více obytných aut i přívěsů, které se nezaleknou ani opravdu těžkých terénů.