Rybářský rozcestník

Rybí krokety II.

Fishkroketter, jak zní původní název tohoto receptu, není nic jiného než pomleté rybí maso spolu s brambory a bůčkem, promíchané s vaječnými žloutky a kořením, obalené v bílcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova ve tvaru malých válečků.

2 náročnost
40 minut
Rybí krokety II.
  • 300 g masa z mořských ryb
  • 100 g předem uvařených brambor
  • 100 g vepřového bůčku
  • 2 ks vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso, bůček a brambory pomeleme na masovém strojku
    2. Do směsi pak přidáme žloutky, sůl, pepř a vše dobře propracujeme
    3. Vytvoříme malé válečky, ty namočíme v rozšlehaných bílcích a obalíme ve strouhance
    4. Rybí krokety smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova.

    Doporučení

    Takto připravené krokety se podávají například spolu s omáčkou z krabů, nebo houbovou, hořčicovou, či citronovou remuládou. Jako obměna se brambory nahrazují šálkem vařené rýže a tvoří se malé knedlíčky které se také smaží, tyto knedlíčky se nazývají fisk bullar a také se podávají s různými omáčkami.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím