Rybářský rozcestník

Rybí krokety II.

Fishkroketter, jak zní původní název tohoto receptu, není nic jiného než pomleté rybí maso spolu s brambory a bůčkem, promíchané s vaječnými žloutky a kořením, obalené v bílcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova ve tvaru malých válečků.

2 náročnost
40 minut
Rybí krokety II.
  • 300 g masa z mořských ryb
  • 100 g předem uvařených brambor
  • 100 g vepřového bůčku
  • 2 ks vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso, bůček a brambory pomeleme na masovém strojku
    2. Do směsi pak přidáme žloutky, sůl, pepř a vše dobře propracujeme
    3. Vytvoříme malé válečky, ty namočíme v rozšlehaných bílcích a obalíme ve strouhance
    4. Rybí krokety smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova.

    Doporučení

    Takto připravené krokety se podávají například spolu s omáčkou z krabů, nebo houbovou, hořčicovou, či citronovou remuládou. Jako obměna se brambory nahrazují šálkem vařené rýže a tvoří se malé knedlíčky které se také smaží, tyto knedlíčky se nazývají fisk bullar a také se podávají s různými omáčkami.

    Nejčtenější články

    5 základních rybářských uzlů, které by měl znát každý rybář

    Ano, je to tak. Každý rybář by měl umět pár základních rybářských uzlů, které mu umožní si uvázat potřebné montáže a návazce. Bez znalostí alespoň několika málo uzlů to prostě nejde, stát se samostatným rybářem a to i přes to, že na rybářském trhu se objevuje čím dál více rybářských návazců navázaných přímo od jednotlivých výrobců. Montáže si nakonec rybář většinou musí umět navázat sám.

    Vytuněná umělá kukuřice

    Umělá kukuřice se dá použít samostatně nebo v kombinaci s jinými nástrahami. Především při chytání ryb vlasovou metodou, tedy s montáží s háčkem, pod který umisťujeme nástrahu, udělá kus práce. Nejen, že zůstane u háčku i přes úpornou snahu drobnějších rybek ji pozřít, ale také dokáže, v Pop Up variantě, přívěs pod háčkem přizvednout a tak nástrahy na vlasu zatraktivnit. Ne každý rybář ví, že umělé nástrahy jsou také skvělým nosičem pachové stopy…

    Ryba v české kuchyni – 6. díl

    Zhruba před 150 lety bylo možno ulovit na jediné české řece Labi ryby, které se v jiných řekách v Čechách nevyskytovaly. Bylo to dané tím, že Labe v helgolandském zálivu v Německu ústí do Severního moře. Mnoho mořských ryb se dostalo z moře do Labe a proto se zde náhodně lovily, viz minulý díl, lososi. Ale nejen oni! Jsou zaznamenány úlovky například labských jeseterů. Šlo o jesetera obecného – Acipenser sturio, dnes nazýván jeseter velký. Že šlo o mohutné ryby, dokládají kroniky a staré zápisy.