Rybářský rozcestník

Kčuč neboli plotice zapečené po arménsku

V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením

2 náročnost
55 minut
  • 1 kg ryb (rozpůlených, bez hlav, ocasů a ploutví)
  • 75-100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 2-3 lžíce estragonu (můžem nahradit petrželkou a koprem)
  • 1-2 lžičky sladké papriky
  • 12 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 5 ks cibule
  • 3-4 ks papriky
  • 4 ks rajčata
  • sůl
  • Příprava

    1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe vrstvou zeleniny, tedy nakrájené cibule, rajčat, papriky a části koření
    2. Na první vrstvu položíme půlky očištěných plotic a zakryjeme další vrstvou zeleniny a koření
    3. Pokrm zalijeme vínem, osolíme, zakryjeme pokličkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 170-180 °C tak 30-40 minut.

    Nejčtenější články

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

    3. Mistrovství světa v muškaření v kategorii žen a 9. Mistrovství světa v muškaření v kategorii masters (veteránů)

    Jihočeský územní svaz a Český rybářský svaz si dovolují pozvat sportovní rybáře na jeden z nejvýznamnějších muškařských závodů na světě, který se bude konat na jihočeských revírech od 19.–25. května 2024.