Rybářský rozcestník

Kčuč neboli plotice zapečené po arménsku

V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením

2 náročnost
55 minut
  • 1 kg ryb (rozpůlených, bez hlav, ocasů a ploutví)
  • 75-100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 2-3 lžíce estragonu (můžem nahradit petrželkou a koprem)
  • 1-2 lžičky sladké papriky
  • 12 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 5 ks cibule
  • 3-4 ks papriky
  • 4 ks rajčata
  • sůl
  • Příprava

    1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe vrstvou zeleniny, tedy nakrájené cibule, rajčat, papriky a části koření
    2. Na první vrstvu položíme půlky očištěných plotic a zakryjeme další vrstvou zeleniny a koření
    3. Pokrm zalijeme vínem, osolíme, zakryjeme pokličkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 170-180 °C tak 30-40 minut.

    Nejčtenější články

    Lisovaný rohlík s libečkem

    Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.

    Čarování s toustovým chlebem na rybách

    Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.

    Vodní plocha Písková Lhota u Poděbrad (rybářský revír 411 983) očima Rybářského rozcestníku

    Nedávno jsem měl možnost strávit několik dní na pískovně u Poděbrad, kam mě pozval předseda SÚS Dušan Hýbner. Uskutečnili se tam totiž rybářské závody, konkrétně klání „O pohár předsedy Středočeského územního svazu“. Po samotných závodech jsem měl pak možnost čtyři dny zůstat v tomto krásném prostředí a také si zachytat. Hned první den jsem zažil setkání nejen s pěkným kaprem, ale především s úžasným jeseterem měřícím více jak 1 metr. A to jsem netušil, že si během mého pobytu, na této vodní ploše, vytáhnu ještě další dva metrové jesetery.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím