Rybářský rozcestník

Tuňák s paprikovým pyré

Marinované steaky z tuňáka grilované na grilu, podávané s paprikovým pyré.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks (po 170 g) steaků z tuňáka
  • Na marinádu:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kůra a šťáva z 1 limetky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na paprikové pyré:
  • 3 lžíce olivového oleje + na potírání
  • 2 ks červených paprik
  • 2 ks chilli papriček
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks krajíce chleba bez kůrky
  • sůl
  • Příprava

    1. Tuňáka zbavíme kůže a porce rozložíme v jedné vrstvě do široké mísy
    2. Přidáme na jemno nastrouhanou kůru i šťávu z limetky, polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočinout v ledničce do grilování
    3. Očištěné půlky paprik potřeme olivovým olejem, grilujeme na horkém grilu slupkou dolů, dokud nezačnou černat a cibuli i se slupkou grilujeme, dokud nezhnědne, pak necháme vychladnout a když je udržíme v ruce, pak je oloupeme
    4. Připravíme si paprikové pyré; grilované papriky i cibuli, oloupaný utřený stroužek česneku, očištěné na drobno nasekané chilli papričky, na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a olivový olej rozmixujeme dohladka, pak podle chuti osolíme
    5. Tuňáka vyjmeme z marinády, grilujeme na horkém grilu asi 8-10 minut, dokud nebude zlatavě hnědý, jednou otočíme
    6. Podáváme s rajčatovým pyré a čerstvým chlebem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím