Rybářský rozcestník

Tuňák s paprikovým pyré

Marinované steaky z tuňáka grilované na grilu, podávané s paprikovým pyré.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks (po 170 g) steaků z tuňáka
  • Na marinádu:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kůra a šťáva z 1 limetky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na paprikové pyré:
  • 3 lžíce olivového oleje + na potírání
  • 2 ks červených paprik
  • 2 ks chilli papriček
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks krajíce chleba bez kůrky
  • sůl
  • Příprava

    1. Tuňáka zbavíme kůže a porce rozložíme v jedné vrstvě do široké mísy
    2. Přidáme na jemno nastrouhanou kůru i šťávu z limetky, polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočinout v ledničce do grilování
    3. Očištěné půlky paprik potřeme olivovým olejem, grilujeme na horkém grilu slupkou dolů, dokud nezačnou černat a cibuli i se slupkou grilujeme, dokud nezhnědne, pak necháme vychladnout a když je udržíme v ruce, pak je oloupeme
    4. Připravíme si paprikové pyré; grilované papriky i cibuli, oloupaný utřený stroužek česneku, očištěné na drobno nasekané chilli papričky, na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a olivový olej rozmixujeme dohladka, pak podle chuti osolíme
    5. Tuňáka vyjmeme z marinády, grilujeme na horkém grilu asi 8-10 minut, dokud nebude zlatavě hnědý, jednou otočíme
    6. Podáváme s rajčatovým pyré a čerstvým chlebem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím