Rybářský rozcestník

Rybí filé v mandlové strouhance

Filé obalené v ochucené mouce, vejci a mandlové strouhance, v troubě upečené.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks filé (např. z okouna)
  • 1 ks vejce
  • 200 g nasekaných mandlí
  • 50 g strouhanky
  • 40 g mouky
  • 4 lžíce mléka
  • cayenský pepř
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na hrubo nasekané oloupané mandle smícháme se strouhankou a dáme na talíř
    2. Hladkou mouku vsypeme na druhý talíř a okořeníme ji solí, mletým pepřem a špetkou cayenského pepře
    3. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem
    4. Pak rybí filé obalíme v ochucené mouce, vajíčku a mandlové strouhance, kterou důkladně přitlačíme na rybu
    5. Rybu naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím