Rybářský rozcestník

Se zeleninou, sýrem a houbami zapečené rybí filé zamotané do anglické slaniny

Kostky rybího filé zamotané do anglické slaniny, zapečené v troubě obložené plátky žampionů, kousky červené papriky a kolečky pórku, hojně zasypané tvrdým sýrem.

2 náročnost
40 minut
Se zeleninou, sýrem a houbami
Se
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g rybí filé (kostky)
  • 8 ks plátků anglické slaniny
  • 1 ks větší masité červené papriky
  • 1 ks pórku
  • několik žampionů
  • koření na ryby
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé necháme povolit, pekáč vymažeme olejem (tukem)
    2. Filé z obou stran okořeníme, osolíme, jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
    3. Zabalené rybí kousky vyskládáme do pekáče a poklademe plátky žampionů, proužky papriky a tenkými kolečky pórku
    5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na obložené filé, nakonec zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
    6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
    7. Po té pekáč odklopíme a dalších 10 minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
    8. Na jednu porci servírujeme dva kousky zapečeného filé, podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

    Doporučení

    Pórek můžeme nahradit třeba červenou cibulí či jarní cibulkou. Filé lze doplnit o kolečka rajčat, případně i o plátky šunky …

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?