Rybářský rozcestník

Hlavatka na másle s mandlemi

Porce hlavatky obalené v mouce a opečené na másle dozlatova, servírované posypané opraženými mandlemi, zdobené plátky citrónu.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 700-800 g hlavatky
  • 120 g mandlí
  • 1 ks většího citronu
  • 2-3 lžíce másla
  • hladká mouka
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavatku naporcujeme na 4 porce, maso osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v hladké mouce
    2. Jednotlivé porce zprudka opečeme na rozpáleném másle dozlatova
    3. Maso urovnáme na předehřáté talíře a na každý kousek poklademe plátek másla
    4. Na zbylém másle opražíme mandle, které jsem před tím spařily a oloupaly
    5. Mandličkami porce ryby ozdobíme, doplníme plátky citrónu a ihned podáváme.

    Doporučení

    Takto připravenou hlavatku můžeme servírovat například s bramborovými pusinkami.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Volba zrnitosti krmení při lovu s method feeder krmítky

    Při chytání s method feeder krmítkem je volba zrnitosti krmení velmi důležitá. Kdy chytat se směsí extra jemnou, středně zrnitou, či směsí hrubou? Existuje jednoduchá poučka.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím