Rybářský rozcestník

Sardelové špičky

Špičky z mletého masa, sardelek, vajec, strouhanky, housky a kaparů, spolu s paprikami na grilu grilované.

2 náročnost
45 minut
  • 400 g míchaného mletého masa
  • 10 ks sardelek
  • 6 ks zelených paprik
  • 2 ks vajec
  • 1 ks housky
  • 1 ks menší skleničky kaparů
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Sardelky rychle opláchneme studenou vodou, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky
    2. Papriky rozpůlíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky
    3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme sardelové kostky, rozklepnutá vejce, ve vodě namočenou vymačkanou housku, kapary, sůl a vše zpracujeme na vláčnou masovou směs, která by měla být poněkud tužší než při přípravě normálních karbanátků a proto přidáme tolik strouhanky, až získáme směs požadovaných vlastností, poté namočenými dlaněmi vytvarujeme z připravené směsi válečky dlouhé asi 4 cm
    5. Potom masové válečky i nakrájenou papriku potřeme olejem a společně grilujeme nad středním žárem grilu s dřevěným uhlím za stálého otáčení a dalšího potírání olejem 5 minut.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem a míchaným salátem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.