Rybářský rozcestník

Sardelové špičky

Špičky z mletého masa, sardelek, vajec, strouhanky, housky a kaparů, spolu s paprikami na grilu grilované.

2 náročnost
45 minut
  • 400 g míchaného mletého masa
  • 10 ks sardelek
  • 6 ks zelených paprik
  • 2 ks vajec
  • 1 ks housky
  • 1 ks menší skleničky kaparů
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Sardelky rychle opláchneme studenou vodou, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky
    2. Papriky rozpůlíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky
    3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme sardelové kostky, rozklepnutá vejce, ve vodě namočenou vymačkanou housku, kapary, sůl a vše zpracujeme na vláčnou masovou směs, která by měla být poněkud tužší než při přípravě normálních karbanátků a proto přidáme tolik strouhanky, až získáme směs požadovaných vlastností, poté namočenými dlaněmi vytvarujeme z připravené směsi válečky dlouhé asi 4 cm
    5. Potom masové válečky i nakrájenou papriku potřeme olejem a společně grilujeme nad středním žárem grilu s dřevěným uhlím za stálého otáčení a dalšího potírání olejem 5 minut.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem a míchaným salátem.

    Nejčtenější články

    Přehled svazových revírů: Lov ryb nonstop 2018

    Všimli jste si, že počet revírů s nonstop rybolovem se od loňského roku zvýšil..? Nově je výjimka Ministerstva zemědělství udělena také pro revíry Labe 27, Labe 28, Labe 31, Vltava 21-22 (ÚN Hněvkovice), Stonávka 2A a Morava 17 A. U části revírů s výjimkou došlo také k rozšíření platnosti výjimky na měsíc září. Přehled revírů s udělenou výjimkou najdete v tomto článku.

    Češi vypěstovali nového kapra! Doplave na stoly už na Vánoce?

    Fakulta rybářství a ochrany vod (FROV) Jihočeské univerzity vyšlechtila nové plemeno kapra s názvem amurský lysec, které je odolnější vůči nemocem. Na vývoji pracovali vědci více než 17 let. Amurský lysec je podle nich odolnější především vůči koi herpes viru (KHV), který působí úhyn kaprů.

    Rybáři budou moci lovit déle a koupit si lístek na doživotí. Změny chystá ministerstvo zemědělství

    Od dubna by se měla změnit doba lovu ryb v mimopstruhových revírech. Od dubna do konce září by mohli rybáři lovit od čtyř do 24 hodin, ve zbytku roku od pěti do 22 hodin. Po vypořádání připomínek to předpokládá vyhláška ministerstva zemědělství, která také zavádí rybářský lístek na dobu neurčitou pro rybáře starší 15 let. Ministerstvo odstoupilo od možnosti zkrácení doby lovu podle přání jednotlivých revírů.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím