Rybářský rozcestník

Treska v zázvorovém těstíčku

Filety z tresky namočené v těstíčku z vajec, škrobové moučky, sojové omáčky a nastrouhaného zázvoru, usmažené v dobře rozpáleném oleji dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Treska v zázvorovém těstíčku
Treska
  • 750 g filetů z tresky
  • 50 g kořene zázvoru
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Do misky rozklepneme 2 vejce, přidáme nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, škrobovou moučku a vidličkou vymícháme v hladké těstíčko
    3. V těstíčku namáčíme porce tresky a smažíme, z obou stran, dozlatova
    4. Podáváme například s vařenými brambory maštěnými máslem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?