Rybářský rozcestník

Treska v ředkvičkovém županu

Filé z tresky potřené ochuceným máslem, pokladné ředkvičkami, v troubě zapečené.

2 náročnost
25 minut
  • 750 g filé z tresky.
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce škrobu
  • 4 ks ředkviček
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé z tresky omyjeme, osušíme, rozdělíme na 4 porce a potřeme 2 lžícemi rozpuštěného másla ochuceného solí i pepřem
    2. Ředkvičky očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a zaprášíme škrobem
    3. Na dno pekáčku potřeným zbylým máslem rozložíme porce ryb, na které naskládáme ředkvičky jako šupinky, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a cca 15 minut zapékáme.

    Doporučení

    Podáváme s rýží.

    Nejčtenější články

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

    Víte, jaký je rozdíl mezi celosvazovou povolenkou a povolenkou celorepublikovou?

    Každý rok nám do redakce píše či volá mnoho rybářů, kterým není jasné, jaký je rozdíl mezi povolenkou k lovu ryb celosvazovou a povolenkou celorepublikovou. Přitom není až tak těžké to všeobecně definovat. Celosvazové povolenky platí na všech revírech územních svazů ČRS a na revírech Rady ČRS. Celorepublikové povolenky platí na všech revírech územních svazů, na revírech Rady ČRS a navíc i na revírech Moravského rybářského svazu.