Rybářský rozcestník

Makrelový špíz s paprikovým salátem

Marinované filety z makrel, napíchané na grilovacích jehlách spolu s cibulí, na grilu grilované, podávané se zeleninovým salátem.

2 náročnost
35 minut
+ doba uležení  
  • 4 ks středně velkých filetů z makrel
  • 2 ks malé červené cibule
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané čerstvé majoránky
  • šťáva z 1 citronu
  • koření na ryby
  • Příprava

    1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky
    2. Očištěné filety z makrely napíchneme na špízy a na každý konec navlékneme měsíček cibule a uložíme do mísy
    3. Smícháme na jemno nasekanou majoránku, bílé víno, olivový olej, citronovou šťávu a dochutíme kořením na ryby, pak přelijeme přes ryby, přikryjeme a necháme v chladu asi 30 minut uležet (jednou otočíme)
    4. Na horký gril položíme očištěné, na čtvrtky nakrájené papriky a rozpůlenou cibuli slupkou dolů, přidáme k nim celá rajčata a grilujeme dokud slupky nezačnou černat, pak sundáme a necháme vychladnout
    5. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na hrubo a dáme do mísy, přidáme papriky, na menší kousky nakrájená rajčata, přidáme na jemno nasekanou majoránku, ocet, vše zlehka promícháme, pak osolíme a opepříme dle chuti
    6. Filety na horkém grilu grilujeme asi 10-15 minut, za občasného potírání marinádou a otáčení.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím