Rybářský rozcestník

Makrelový špíz s paprikovým salátem

Marinované filety z makrel, napíchané na grilovacích jehlách spolu s cibulí, na grilu grilované, podávané se zeleninovým salátem.

2 náročnost
35 minut
+ doba uležení  
  • 4 ks středně velkých filetů z makrel
  • 2 ks malé červené cibule
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané čerstvé majoránky
  • šťáva z 1 citronu
  • koření na ryby
  • Příprava

    1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky
    2. Očištěné filety z makrely napíchneme na špízy a na každý konec navlékneme měsíček cibule a uložíme do mísy
    3. Smícháme na jemno nasekanou majoránku, bílé víno, olivový olej, citronovou šťávu a dochutíme kořením na ryby, pak přelijeme přes ryby, přikryjeme a necháme v chladu asi 30 minut uležet (jednou otočíme)
    4. Na horký gril položíme očištěné, na čtvrtky nakrájené papriky a rozpůlenou cibuli slupkou dolů, přidáme k nim celá rajčata a grilujeme dokud slupky nezačnou černat, pak sundáme a necháme vychladnout
    5. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na hrubo a dáme do mísy, přidáme papriky, na menší kousky nakrájená rajčata, přidáme na jemno nasekanou majoránku, ocet, vše zlehka promícháme, pak osolíme a opepříme dle chuti
    6. Filety na horkém grilu grilujeme asi 10-15 minut, za občasného potírání marinádou a otáčení.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím