Rybářský rozcestník

Štika na mandlích

Rychlá minutka; porce štiky obalené ve vajíčku, opečené na oleji, servírované přelité máslem s podušenými mandlemi.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks porce štiky připravené ke kuchyňskému zpracování
  • 1-2 ks vejce
  • 80 g mandlí
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • plátky citrónu a snítky petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Porce štiky osolíme, opepříme, namočíme po obou stranách v rozšlehaných a mírně osolených vejcích a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
    2. Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupeme a pak podusíme na másle
    3. Jednotlivé porce štiky na talířích přelijeme máslem s mandlemi a obložíme dílky citronu, ozdobíme snítky petrželky.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím