Rybářský rozcestník

Štika na mandlích

Rychlá minutka; porce štiky obalené ve vajíčku, opečené na oleji, servírované přelité máslem s podušenými mandlemi.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks porce štiky připravené ke kuchyňskému zpracování
  • 1-2 ks vejce
  • 80 g mandlí
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • plátky citrónu a snítky petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Porce štiky osolíme, opepříme, namočíme po obou stranách v rozšlehaných a mírně osolených vejcích a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
    2. Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupeme a pak podusíme na másle
    3. Jednotlivé porce štiky na talířích přelijeme máslem s mandlemi a obložíme dílky citronu, ozdobíme snítky petrželky.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….