V zeleninovém vývaru dochuceném bílým vínem uvařené filé z tresky, podávané s domácím oříškovým krémem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
1. Filety z tresky překrojte na čtyři díly, na pánvi rozpouštějte máslo, dokud nezhnědne a dostane ořechovou chuť
2. Vejce vařte 4 minuty, vařené vejce, sůl, pepř, ocet a šťávu z citronu rozmixujte a pomalu přidávejte máslo, dokud nemá konzistenci krému
3. Zeleninu překrájejte na větší kousky a přiveďte k varu, vařte do měkka, přidejte bílé víno, sůl a pepř a znovu přiveďte k varu, odstavte a po cca 3–5 minutách vložte do hrnce tresku, kterou nechejte v hrnci asi 10 minut
4. Pak tresku vytáhněte a osušte
5. Servírujte na talíři se lžící ořískového másla.