Rybářský rozcestník

Smažené kostky rybího filé, šťouchané brambory, červená řepa

Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.

2 náročnost
45 minut
Smažené kostky rybího filé, šťouchané brambory, červená řepa
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g rybího filé – kostky
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • citron
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • Na šťouchané brambory:
  • 800 g brambor
  • 200 g uzeného masa
  • 1 ks cibule
  • 1 svazek jarní cibulka
  • kmín
  • sádlo
  • voda
  • sůl
  • Ostatní:
  • papírové ubrousky, sterilovaná červená řepa
  • Příprava

    1. Jednotlivé kostky filé řádně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
    2. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje
    3. Servírujeme spolu se šťouchanými brambory posypanými nasekanou jarní cibulkou, jako další přílohu podáváme nakládanou sterilovanou červenou řepu.

    Příprava šťouchaných brambor:
    1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého sádla, orestujeme ji pěkně dozlatova spolu s kostkami uzeného masa
    2. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v horké osolené vodě s trochou kmínu doměkka, pak scedíme a rozšťoucháme
    4. Přidáme uzené maso s cibulí, nasekanou jarní cibulku, promícháme.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchov

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….