Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.
1. Jednotlivé kostky filé řádně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
2. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje
3. Servírujeme spolu se šťouchanými brambory posypanými nasekanou jarní cibulkou, jako další přílohu podáváme nakládanou sterilovanou červenou řepu.
Příprava šťouchaných brambor:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého sádla, orestujeme ji pěkně dozlatova spolu s kostkami uzeného masa
2. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v horké osolené vodě s trochou kmínu doměkka, pak scedíme a rozšťoucháme
4. Přidáme uzené maso s cibulí, nasekanou jarní cibulku, promícháme.
Foto: Naďa Indruchov