Rybářský rozcestník

Treska pod křenovou peřinou

Ochucené kousky z tresky pečené dozlatova přelité rozšlehanými vejci smíchanými s mlékem a křenem, zapečené posypané nastrouhaným sýrem.

2 náročnost
40 minut
+ krátké odležení  
  • 600 g filé z tresky
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks vajec
  • šťáva z 1/2 citronu
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • kmín
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet
    2. Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní odleželou tresku, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut
    3. V této fázi přípravy tresku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a nastrouhaným křenem, pečeme ještě 5 minut
    4. Nakonec rybí maso posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova
    5. Hotovou tresku zdobíme na talíři nadrobno nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!