Rybářský rozcestník

Treska pod křenovou peřinou

Ochucené kousky z tresky pečené dozlatova přelité rozšlehanými vejci smíchanými s mlékem a křenem, zapečené posypané nastrouhaným sýrem.

2 náročnost
40 minut
+ krátké odležení  
  • 600 g filé z tresky
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks vajec
  • šťáva z 1/2 citronu
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • kmín
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet
    2. Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní odleželou tresku, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut
    3. V této fázi přípravy tresku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a nastrouhaným křenem, pečeme ještě 5 minut
    4. Nakonec rybí maso posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova
    5. Hotovou tresku zdobíme na talíři nadrobno nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….