2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí
500-700 g filety z jelce tlouště
200 g šalotky
100 g slaniny
3-4 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
citronová šťáva
celý (drcený) kmín
máslo
olej
sůl
Příprava
- Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, hodinu necháme odpočinout.
- Porce ryby osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali sladkou červenou papriku.
- V pánvi na oleji opečeme zprudka z obou stran.
- Opečené porce ryby narovnáme do pekáčku, posypeme kmínem, přidáme šalotky, (větší šalotky přepůlíme) přidáme proužky slaniny, poklademe plátky másla a necháme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 10 minut zapéct.
Poznámka
Text i foto: Dalibor Marounek