Rybářský rozcestník

Pečený tloušť na šalotce a slanině

V mouce smíchané s červenou paprikou obalené filety z jelce tlouště, nejprve na oleji opečené, pak zapečené v troubě pokladené kousky másla spolu s proužky slaniny a půlkami šalotky.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí  
tloušťtloušťtloušťtloušť
  • 500-700 g filety z jelce tlouště
  • 200 g šalotky
  • 100 g slaniny
  • 3-4 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • citronová šťáva
  • celý (drcený) kmín
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, hodinu necháme odpočinout.
    2. Porce ryby osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali sladkou červenou papriku.
    3. V pánvi na oleji opečeme zprudka z obou stran.
    4. Opečené porce ryby narovnáme do pekáčku, posypeme kmínem, přidáme šalotky, (větší šalotky přepůlíme) přidáme proužky slaniny, poklademe plátky másla a necháme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 10 minut zapéct.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….