Rybářský rozcestník

Makrela pečená s bylinkovým máslem

Makrely potřené bylinkovým máslem, pečené v troubě podlité bílým vínem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks čerstvé makrely
  • 100 g bylinkového másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl bílého vína
  • sůl
  • kolečka citrónu a čerstvé bylinky na ozdobu
  • Příprava

    1. Makrely opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané z venku i zevnitř osolíme
    2. Rozpuštěným bylinkovým máslem ryby potřeme, lehce posypeme moukou a vložíme do pekáčku s vínem
    3. Pečeme odkryté v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se víno částečně vsákne do ryb a odpaří.

    Doporučení

    Takto připravené makrely servírujeme například se šunkovou rýží, ozdobené plátky citrónu a čerstvými bylinkami.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.