Na grilovací jehly napíchané kostky masa z několika druhů ryb, proložené cibulí, marinované a pak grilované na roštu grilu doměkka.
1. Marinádu vytvoříme tak, že olej s octem promícháme a přidáme mletý pepř, utřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, dochutíme cukrem a solí
2. Rybí maso nakrájíme na kousky o hraně asi 2 cm, pokapeme marinádou, lehce promícháme a necháme v chladničce asi 2 hodiny proležet
3. Potom maso napícháme střídavě s plátky cibule na 4 kovové jehly nebo špejle, pokapeme marinádou a na oleji pečeme pod grilem, na roštu nebo na pánvičce
4. Hotové šašliky obložíme dílky citrónu a servírujeme.
Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.
Rybí šašliky se dají připravit i z jednoho druhu masa. Kdo nemá rád, cibuli může vynechat a nahradit ji jinou surovinou.