Rybářský rozcestník

Úhoř v kukuřičné krustě

Chvílí odležené, citronovou šťávou pokapané špalíčky vykuchaného a staženého úhoře, obalené v mouce, vejcích a podrcených kukuřičných lupíncích ochucených kořením, porce ryby na oleji pěkně osmažené dozlatova.

2 náročnost
45 minut
Úhoř v kukuřičné krustě
  • 700 g úhoře
  • 100 g kukuřičných lupínků
  • 2 ks vejce
  • 1 ks citronu
  • sladká mletá paprika
  • hladká mouka
  • petrželka
  • pepř
  • kari
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Staženého a vykuchaného úhoře nakrájíme na 10 cm špalíčky, ty osolíme, pokapeme citronem a necháme 30 minut odležet
    2. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem na kousky, ochutíme je červenou paprikou, kari a pepřem
    3. Kousky úhoře obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v ochucených kukuřičných lupíncích
    4. Smažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova, ze všech stran
    5. Podáváme ozdobené plátkem citronu a nasekanou petrželkou, například s na másle podušenou zeleninou.

    Doporučení

    Podobně lze upravit i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Například lína, candát, tresku či makrelu.

    Nejčtenější články

    Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? :)

    Někdo by řekl, že to není žádný problém, prostě si dřepnu a je to. Ale kdo občas nechá svoji stopu v přírodě, moc dobře ví, že bez přípravy to není žádná sranda si pohodlně ulevit. Když vynechám komáry, hovada a další havěť, co má ráda bílé zadky, ani keře, rákos či traviny nám nedělají dobře, když si čupneme na nevhodné místo. To nemluvím o situacích, kdy rybaříme na místech, kde je prostě na nás ze všech stran vidět. Kde pak spočinout a v klidu si udělat to svoje?

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Výroba zakrmovacího praku z petláhve

    Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím