Rybářský rozcestník

Úhoř v kukuřičné krustě

Chvílí odležené, citronovou šťávou pokapané špalíčky vykuchaného a staženého úhoře, obalené v mouce, vejcích a podrcených kukuřičných lupíncích ochucených kořením, porce ryby na oleji pěkně osmažené dozlatova.

2 náročnost
45 minut
Úhoř v kukuřičné krustě
  • 700 g úhoře
  • 100 g kukuřičných lupínků
  • 2 ks vejce
  • 1 ks citronu
  • sladká mletá paprika
  • hladká mouka
  • petrželka
  • pepř
  • kari
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Staženého a vykuchaného úhoře nakrájíme na 10 cm špalíčky, ty osolíme, pokapeme citronem a necháme 30 minut odležet
    2. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem na kousky, ochutíme je červenou paprikou, kari a pepřem
    3. Kousky úhoře obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v ochucených kukuřičných lupíncích
    4. Smažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova, ze všech stran
    5. Podáváme ozdobené plátkem citronu a nasekanou petrželkou, například s na másle podušenou zeleninou.

    Doporučení

    Podobně lze upravit i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Například lína, candát, tresku či makrelu.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím