Rybářský rozcestník

Losos na víně a zázvoru

Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

2 náročnost
30 minut
lososlososlosos
  • 500 g lososa (filety lososa gorbuša)
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • barevný pepř
  • máslo
  • citron
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
    2. Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
    3. Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.

    Doporučení

    Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Zakrmovací pachová krmítka

    Dnes je docela trendy, při chytání ryb, používat různé umělé nástrahy, například napodobeniny brouků, mušek, rybek, či jiných potvůrek žijících pod vodou nebo i kolem vody. Dnešní moderní rybář však má ve svém arzenálu i jiné umělotiny, například umělou kukuřici. A tak není divu, že někdo vymyslel i variantu lovu ryb s krmítkem, ale bez krmení, jen s houbičkou umístěnou v krmítku, která po nadipování dělá ve vodě podobnou práci, jako klasická zakrmovací směs.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím