Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
2 náročnost
30 minut
500 g lososa (filety lososa gorbuša)
1 lžíce zázvoru
1 dl bílého vína
barevný pepř
máslo
citron
olej
sůl
Příprava
Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.
Doporučení
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!
Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.
Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.