Rybářský rozcestník

Losos na víně a zázvoru

Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

2 náročnost
30 minut
lososlososlosos
  • 500 g lososa (filety lososa gorbuša)
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • barevný pepř
  • máslo
  • citron
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
    2. Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
    3. Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.

    Doporučení

    Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Kouzla s tygřím ořechem, aneb jak docílit, aby tygří ořech kapři našli

    Tygří ořech patří stále více k těm nejoblíbenějším návnadám zkušených kaprařů. Ti nejzkušenější pak na něj také chytají. Tygří ořechy se dají prezentovat rybám jen tak, položené na dně, nebo je lze mírně přizvednou či dokonce nechat plavat jako Pop UP nástrahu, aby je kapři či amuři určitě nepřehlédli.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím