Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
2 náročnost
30 minut
500 g lososa (filety lososa gorbuša)
1 lžíce zázvoru
1 dl bílého vína
barevný pepř
máslo
citron
olej
sůl
Příprava
Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.
Doporučení
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!