Rybářský rozcestník

Losos na víně a zázvoru

Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

2 náročnost
30 minut
lososlososlosos
  • 500 g lososa (filety lososa gorbuša)
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • barevný pepř
  • máslo
  • citron
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
    2. Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
    3. Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.

    Doporučení

    Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.