Rybářský rozcestník

Kapr na maďarský způsob II.

Osolené, česnekem potřené, podkovy kapra obalené v mouce ochucené mletou červenou sladkou i pálivou paprikou, usmažené na sádle, servírované na lůžku z orestované cibuli spolu se slaninou a paprikou, posypané strouhaným vejcem a nasekanou pažitkou.

2 náročnost
45 minut
kaprkaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra (150-200 g)
  • 2 ks větší kapie
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vařené vejce
  • 50 g slaniny
  • 0,5 dl bílého vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • sladká červená paprika
  • pálivá červená paprika
  • hladká mouka
  • sádlo
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, necháme chvíli odležet, potřeme česnekem, necháme 30 minut odležet.
    2. Hladkou mouku smícháme se sladkou a pálivou paprikou (podle chuti), podkovy obalíme v mouce, na sádle je pak opečeme, z obou stran, do zlatova, odložíme stranou na teplé místo.
    3. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou slaninu, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli na proužky, papriku na kostičky, podlijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, osolíme, dusíme do měkka.
    4. Hotovou směs rozprostřeme na talíře, do středu položíme porce kapra, posypeme strouhaným vejcem, nasekanou pažitkou, podáváme s chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?