Rybářský rozcestník

Tymiánový losos s celerovým salátem

Grilovaný losos potřený tymiánovou směsí, servírovaný se salátem připraveným z nudliček celeru smíchaných s teplou zálivkou ze zakysané smetany, dijonské hořčice, citronové šťávy a dalších ingrediencí.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce lososa
  • 4 ks stroužků česneku
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky tymiánových lístků
  • mořská sůl
  • Na teplý celerový salát:
  • 1 kg celeru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 240 ml zakysané smetany
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Na celerový salát smícháme v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici
    2. Podle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni zahříváme, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, aby byla směs krásně hladká
    3. Pak vmícháme očištěný, na tenké nudličky nakrájený celer, chvíli prohřejeme, dáme stranou, ale udržujeme teplé
    4. V misce smícháme na drobno nasekané lístky tymiánu, mletý pepř, oloupané, rozetřené stroužky česneku, sůl a olivový olej
    5. Směsí potřeme lososa, z obou stran ho tři až pět minut grilujeme a podáváme společně s celerovým salátem.

    Doporučení

    Můžeme podávat i s pečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím