Rybářský rozcestník

Rybí filety s kapary omáčkou

Na tento recept lze použít sladkovodní nebo i mořské ryby, například maso kapra, sumce, candáta, pstruha, tresky, či lososa. V našem receptu jsme použily tresku.

2 náročnost
30 minut
Rybí filety s kapary omáčkou
  • 750 g filetů z tresky nebo i sladkovodní ryby (kapra, sumce, candáta, pstruha)
  • 2 lžíce nasekané kapary
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • 1 dl sladké smetany
  • hladká mouka
  • máslo
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
    2. Filety osušíme a obalíme v hladké mouce, opečeme je do zlatova na másle, pěkně z obou stran
    3. Část výpeku slijeme do hrníčku, přidáme smetanu, zaprášíme lehce moukou a promícháme na hladkou omáčku
    4. Do omáčky přidáme nasekané kapary, sardelovou pastu a chvíli prohřejeme
    5. Omáčkou buď přelijeme porce ryby nebo nalijeme vedle filetů, případně servírujeme v omáčníku, podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?