Rybářský rozcestník

Ryba s pikantní směsí v alobalu

Porce ryby potřené rozetřeným česnekem a upečené v alobalu spolu se směsí ze žampionů, kečupu, kapie, slaniny, cibule a vína.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce ryby
  • 1 ks sterilované kapie
  • 80 g slaniny
  • 100 g žampionů
  • 200 g cibule
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce bílého vína nebo citronové šťávy
  • 1 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • česnek
  • sůl
  • Příprava

    1. Na nudličky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a zpěníme ji
    2. Pak vmícháme očištěné na plátky nakrájené žampiony, na nudličky pokrájenou kapií, kečup a krátce vše podusíme
    3. Očištěné, osušené porce ryby potřeme oloupanými prolisovanými česneky, osolíme, položíme na plátky olejem potřeného alobalu, přelijeme připravenou směsí a pokropíme bílým vínem nebo citronovou šťávou
    4. Alobaly dobře uzavřeme, položíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 180 °C 15-20 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!