Rybářský rozcestník

Zapečený kapr se sýrem a křenem

Podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, osolené, po odležení pečené v troubě nejprve jen pokladené máslem, pak přelité smetanou a obložené nastrouhaným křenem a sýrem, dopečené doměkka.

2 náročnost
40 minut
+ doba odpočinutí  
zapečený
  • 600-800 g podkov z kapra
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 dl smetany na vaření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odpočinout.
    2. Podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, při 180 C.
    3. Podkovy přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem. Vložíme zpět do trouby, pečeme, až sýr na povrchu začne zlátnout.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.