Rybářský rozcestník

Zapečený kapr se sýrem a křenem

Podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, osolené, po odležení pečené v troubě nejprve jen pokladené máslem, pak přelité smetanou a obložené nastrouhaným křenem a sýrem, dopečené doměkka.

2 náročnost
40 minut
+ doba odpočinutí  
zapečený
  • 600-800 g podkov z kapra
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 dl smetany na vaření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odpočinout.
    2. Podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, při 180 C.
    3. Podkovy přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem. Vložíme zpět do trouby, pečeme, až sýr na povrchu začne zlátnout.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!