Rybářský rozcestník

Zapečený kapr se sýrem a křenem

Podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, osolené, po odležení pečené v troubě nejprve jen pokladené máslem, pak přelité smetanou a obložené nastrouhaným křenem a sýrem, dopečené doměkka.

2 náročnost
40 minut
+ doba odpočinutí  
zapečený
  • 600-800 g podkov z kapra
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 dl smetany na vaření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odpočinout.
    2. Podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, při 180 C.
    3. Podkovy přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem. Vložíme zpět do trouby, pečeme, až sýr na povrchu začne zlátnout.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím