Rybářský rozcestník

Tolstolobec na víně

Podkovy z tolstolobce pestrého uleželé a marinované ve víně, uvařené doměkka.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení a marinování  
  • 1 kg masa z tolstolobce
  • 0,8 l bílého vína
  • 3 ks bobkového listu
  • štáva z 1 ks citrónu
  • voda nebo vývar
  • černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a opranou rybu naporcujeme na podkovy
    2. Maso osolíme a necháme uležet asi 1 hodinu
    3. Uleželé porce ryb zalijeme vínem a necháme 30 minut marinovat, potom tolstolobce opět osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou
    4. Maso ještě mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list a vaříme, až ryba změkne a objem tekutiny se vyvaří na polovinu
    5. Jednotlivé porce uvařeného tolstolobce podáváme přelité redukovanou šťávou.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím