Rybářský rozcestník

Tolstolobec na víně

Podkovy z tolstolobce pestrého uleželé a marinované ve víně, uvařené doměkka.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení a marinování  
  • 1 kg masa z tolstolobce
  • 0,8 l bílého vína
  • 3 ks bobkového listu
  • štáva z 1 ks citrónu
  • voda nebo vývar
  • černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a opranou rybu naporcujeme na podkovy
    2. Maso osolíme a necháme uležet asi 1 hodinu
    3. Uleželé porce ryb zalijeme vínem a necháme 30 minut marinovat, potom tolstolobce opět osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou
    4. Maso ještě mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list a vaříme, až ryba změkne a objem tekutiny se vyvaří na polovinu
    5. Jednotlivé porce uvařeného tolstolobce podáváme přelité redukovanou šťávou.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.