2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra (150-200 g)
300 g šalotek
1 dl bílého vína
citronová šťáva
hladká mouka
tymián
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odležet
- Porce ryby osušíme, poprášíme hladkou moukou, v pánvi opečeme na másle krátce z každé strany
- Opečené podkovy přendáme do pekáče, přilijeme výpek z ryb, bílé víno, přidáme celé šalotky, ochutíme pepřem, tymiánem, vložíme do vyhřáté trouby, můžeme ještě poklást vločky másla, pečeme 15 minut až podkovy a šalotky změknou
- Na talíři podkovy přelijeme šťávou, obložíme šalotkami, podáváme s vařenými brambory.