Rybářský rozcestník

Kapr na šalotkách

Citronem pokapané podkovy z kapra, obalené v hladké mouce, opečené zprudka na másle, pak dopečené v troubě spolu se šalotkami, podlité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra (150-200 g)
  • 300 g šalotek
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • tymián
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odležet
    2. Porce ryby osušíme, poprášíme hladkou moukou, v pánvi opečeme na másle krátce z každé strany
    3. Opečené podkovy přendáme do pekáče, přilijeme výpek z ryb, bílé víno, přidáme celé šalotky, ochutíme pepřem, tymiánem, vložíme do vyhřáté trouby, můžeme ještě poklást vločky másla, pečeme 15 minut až podkovy a šalotky změknou
    4. Na talíři podkovy přelijeme šťávou, obložíme šalotkami, podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím