Rybářský rozcestník

Vařené těstoviny – základní recept

Základní popis vaření různých typů těstovin, recept pro úplné kuchyřské začátečníky.

1 náročnost
20 minut
Vařené těstoviny - základní recept
  • 350 g těstovin
  • 3 l vody
  • 50 g soli
  • rostlinný olej
  • Příprava

    1. Těstoviny nasypeme do vařící (bublající) neosolené vody
    2. Osolíme, jen lehce ze spoda zamícháme, aby se nepřichytili a vaříme asi 10-15 minut, nebo tak dlouho, jak je uvedeno na obalu těstovin!
    3. Těstoviny vaříme na skus, je dobré, ochutnat, než je vytáhneme
    4. Uvařené těstoviny slijeme a ihned propláchneme studenou vodou, můžeme je pak i mírně omastit olejem, aby se nelepily.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím