Rybářský rozcestník

Rybí rizoto

Kousky rybího filé smíchané s podušenými rajčaty a rýží.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600 g rybího filé
  • 500 g rajčat
  • 250 g rýže
  • 1,5 dl bílého vína
  • 2 ks cibule
  • 1 ks stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a potom horkou vodou, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka
    2. Drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a nasekanou petrželku zpěníme na oleji, přidáme spařená, oloupaná rajčata (nebo vodou rozředěný rajčatový protlak) a dusíme
    3. Téměř měkkou, dobře odkapanou rýži vmícháme do rajčatové směsi společně s vínem, solí, kořením a s rybím filé nakrájeným na kostičky
    4. Rizoto dusíme pod pokličkou asi 20 minut, pak promícháme a podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….