Rybářský rozcestník

Rybí rizoto

Kousky rybího filé smíchané s podušenými rajčaty a rýží.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600 g rybího filé
  • 500 g rajčat
  • 250 g rýže
  • 1,5 dl bílého vína
  • 2 ks cibule
  • 1 ks stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a potom horkou vodou, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka
    2. Drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a nasekanou petrželku zpěníme na oleji, přidáme spařená, oloupaná rajčata (nebo vodou rozředěný rajčatový protlak) a dusíme
    3. Téměř měkkou, dobře odkapanou rýži vmícháme do rajčatové směsi společně s vínem, solí, kořením a s rybím filé nakrájeným na kostičky
    4. Rizoto dusíme pod pokličkou asi 20 minut, pak promícháme a podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.