Rybářský rozcestník

Tatarák z kapra

Recept na tatarský biftek z kapra pochází od třeboňských rybářů, my jsem ho ještě trochu upravili.

1 náročnost
20 minut
Tatarák z kapra
tatarak-z-kapra2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 400 g filetu z kapra bez kůže
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • několik kapek Tabasca
  • střik citrónové šťávy
  • Příprava

    1. Filety z kapra dvakrát přemeleme na masovém strojku spolu s oloupanou a na půlky překrojenou cibulí
    2. Přidáme žloutky, hořčici, omáčky a dochutíme kořením
    3. Nakonec tatarák zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a důkladně promícháme.

    Doporučení

    Jako klasický tatarský biftek i rybí tatarák podáváme s čerstvě opečenými topinkami a česnekem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím