Rybářský rozcestník

Líni plnění bramborovou kaší

Recept na líny, který rozhodně stojí za vyzkoušení! Jde o okořeněné ryby na povrchu s řezy naplněnými slaninou, upečené v troubě naplněné bramborovou kaší.

2 náročnost
45 minut
Líni plnění bramborovou kaší
  • 2 ks líni (kolem 300 g)
  • 300 g brambor
  • 50 g slaniny
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • mléko
  • máslo
  • voda
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme, setřeme z těla sliz, oškrábeme drobné šupinky, opláchneme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme, slijeme vodu, přidáme mléko, máslo, sůl ponorným mixérem uděláme klasickou bramborovou kaši
    3. Ryby osušíme, na povrchu uděláme zářezy, do zářezů vložíme proužky slaniny a břišní dutinu naplníme bramborovou kaší, poklademe vločkami másla, okmínujeme, opepříme, vložíme do zapékací misky
    4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20-22 minut
    5. Upečené líny posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme například s restovanou zeleninou a podušenými žampiony s cibulí.

    Poznámka

    Podobně lze upravit i pstruhy

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Průběžné zprávy z IBCC, Češi a Slováci zatím válcují konkurenci!

    V první desítce letošního ročníku prestižního kaprařského závodu na Balatonu IBCC je nyní 6 týmů! Dva ze Slovenska a čtyři z Čech. Velká gratulace! Aktuální link na vyýsledky najdete v článku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím