
Líni plnění bramborovou kaší
2 ks líni (kolem 300 g)
300 g brambor
50 g slaniny
citronová šťáva
petrželka
mléko
máslo
voda
kmín
pepř
sůl
Příprava
- Ryby vykucháme, setřeme z těla sliz, oškrábeme drobné šupinky, opláchneme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
- Oloupané, nakrájené brambory uvaříme, slijeme vodu, přidáme mléko, máslo, sůl ponorným mixérem uděláme klasickou bramborovou kaši
- Ryby osušíme, na povrchu uděláme zářezy, do zářezů vložíme proužky slaniny a břišní dutinu naplníme bramborovou kaší, poklademe vločkami másla, okmínujeme, opepříme, vložíme do zapékací misky
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20-22 minut
- Upečené líny posypeme nasekanou petrželkou.
Doporučení
Podáváme například s restovanou zeleninou a podušenými žampiony s cibulí.
Poznámka
Podobně lze upravit i pstruhy