Rybářský rozcestník

Domácí tekutá játra

Tekutá játra jsou jedna z nejlepších atraktorů na kapry. Přidávají se jak do zakrmovacích směsí, tak do směsí na výrobu pelet či boilies.

2 náročnost
60 minut
  • 300 g nebo více hovězích či vepřových jater (drůbeží nejsou moc vhodná)
  • převařená voda
  • zavařovací sklenice s víčky
  • Příprava

    1. Játra zbavíme blan, opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky, ty pak rozmixujeme na kaši
    2. Játrovou kaši zředíme na požadovanou konzistenci převařenou vodou
    3. Vydrží 2 dny, pak začnou kvasit, pokud je tedy chcete skladovat delší dobu lze si pomoci jejich sterilací.

    Doporučení

    Sterilace tekutých jater: játrový roztok nalijeme do zavařovacích sklenic, ty důkladně uzavřeme a pak sterilujeme při 70 °C cca 20 až 30 minut. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?