400 g filetů z candáta
10 g sušených lišek
100 ml bílého vína
100 ml smetany
1/4 ks pórku
citronová šťáva
kmín celý
máslo
sůl
Příprava
- Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme odpočinout.
- Na másle podusíme předem namočené lišky (nebo použijeme čerstvé), přidáme na kolečka nakrájený pórek, zalijeme vínem. Až se část vína odpaří, přilijeme smetanu, lehce zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, odstavíme stranou.
- Filety narovnáme do keramické zapékací misky, poklademe kousky másla, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut při 180 °C.
- Na závěr filety přelijeme omáčkou s liškami a pórkem, vypneme troubu.
- Filety na talíři přelijeme smetanovou omáčkou, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek