Osolené porce masa ze sumce opečené na rozpáleném másle.
1 náročnost
15 minut
+ 30 minut odležení
800 g masa ze sumce
120 g másla
citrón
sůl
Příprava
1. Maso nakrájíme na porce, osolíme a necháme 30 minut odležet
2. Na rozpáleném másle opečeme rybu po obou stranách
3. Opečené porce ryby na talířích zdobíme plátky citrónu.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.
Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…
Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.