2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí
1 kg vykuchaných okounů
4 ks rajčata
2 ks stroužky česneku
2 ks červené cibule
1 ks pórek
4 lžíce rajského protlaku
1 lžíce orchestru
mletá červená paprika
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Okouny stáhneme z kůže, odstraníme ocasy, hlavy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme hodinu odpočinout
- Filety osušíme, obalíme v hladké mouce
- Okouny opečeme do zlatova na másle z obou stran, odložíme na teplé místo
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájená, předem oloupaná rajčata, cibuli, pórek, přilijeme rajský protlak, směs ochutíme worchestrem, drceným česnekem, pepřem, solí, červenou paprikou, dusíme pod pokličkou do měkka
- Na talíře rozprostřeme vrstvu zeleninové směsi, položíme opečené okouny, směsí potřeme i ryby na povrchu.
Doporučení
Podáváme s čerstvým chlebem.