Rybářský rozcestník

Okouni na zelenině

Hodinu odleželí, stažení okouni ochucení citronovou šťávou, osolení, obalení v mouce, pak opečení na másle pěkně dozlatova, servírovaní se zeleninou podušenou na výpeku po okounech.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí  
  • 1 kg vykuchaných okounů
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks pórek
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce orchestru
  • mletá červená paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Okouny stáhneme z kůže, odstraníme ocasy, hlavy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme hodinu odpočinout
    2. Filety osušíme, obalíme v hladké mouce
    3. Okouny opečeme do zlatova na másle z obou stran, odložíme na teplé místo
    4. Do šťávy po pečení přidáme nakrájená, předem oloupaná rajčata, cibuli, pórek, přilijeme rajský protlak, směs ochutíme worchestrem, drceným česnekem, pepřem, solí, červenou paprikou, dusíme pod pokličkou do měkka
    5. Na talíře rozprostřeme vrstvu zeleninové směsi, položíme opečené okouny, směsí potřeme i ryby na povrchu.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….