Rybářský rozcestník

Okouni na zelenině

Hodinu odleželí, stažení okouni ochucení citronovou šťávou, osolení, obalení v mouce, pak opečení na másle pěkně dozlatova, servírovaní se zeleninou podušenou na výpeku po okounech.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí  
  • 1 kg vykuchaných okounů
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks pórek
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce orchestru
  • mletá červená paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Okouny stáhneme z kůže, odstraníme ocasy, hlavy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme hodinu odpočinout
    2. Filety osušíme, obalíme v hladké mouce
    3. Okouny opečeme do zlatova na másle z obou stran, odložíme na teplé místo
    4. Do šťávy po pečení přidáme nakrájená, předem oloupaná rajčata, cibuli, pórek, přilijeme rajský protlak, směs ochutíme worchestrem, drceným česnekem, pepřem, solí, červenou paprikou, dusíme pod pokličkou do měkka
    5. Na talíře rozprostřeme vrstvu zeleninové směsi, položíme opečené okouny, směsí potřeme i ryby na povrchu.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem.

    Nejčtenější články

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.