Rybářský rozcestník

Karas na zeleno

Porce masa z karasů potřené česnekem, posypané mletou sladkou paprikou, obalené v mouce, opečené dozlatova na másle. Autor receptu: Dalibor Marounek

1 náročnost
20 minut
+ čištění a kuchání ryb  
Karas na zeleno
Karas
  • 1 kg karasů
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • 1-2 lžíce mleté sladké papriky
  • hladká mouka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Na ozdobení:
  • petrželka a plátky citrónu
  • Příprava

    1. Ryby oškrábeme, vykucháme, omyjeme a naporcujeme
    2. Jednotlivé porce masa osušíme, potřeme drceným nebo prolisovaným česnekem, posypeme červenou paprikou a obalíme v hladké mouce
    3. Ryby opečeme na másle, z obou stran, dozlatova
    4. Na talíři hotové porce ryby pokapeme citronovou šťávou a hustě posypeme mladou nasekanou petrželkou, podáváme s chlebem.

    Poznámka

    Malé ryby se často neprávem podceňují, některé mají však lepší maso než tradiční kapr nebo pstruh. Různými způsoby upravené plotice, okouni, bělice, či právě karas mohou být pochoutkou a zpestřením jídelníčku. Karas je kaprovitá ryba, dorůstá menších rozměrů, maso je narůžovělé a má méně kostí než kapr. V kuchyni jsou optimální kusy velké kolem 30 cm.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.