Porce masa z karasů potřené česnekem, posypané mletou sladkou paprikou, obalené v mouce, opečené dozlatova na másle. Autor receptu: Dalibor Marounek
1. Ryby oškrábeme, vykucháme, omyjeme a naporcujeme
2. Jednotlivé porce masa osušíme, potřeme drceným nebo prolisovaným česnekem, posypeme červenou paprikou a obalíme v hladké mouce
3. Ryby opečeme na másle, z obou stran, dozlatova
4. Na talíři hotové porce ryby pokapeme citronovou šťávou a hustě posypeme mladou nasekanou petrželkou, podáváme s chlebem.
Malé ryby se často neprávem podceňují, některé mají však lepší maso než tradiční kapr nebo pstruh. Různými způsoby upravené plotice, okouni, bělice, či právě karas mohou být pochoutkou a zpestřením jídelníčku. Karas je kaprovitá ryba, dorůstá menších rozměrů, maso je narůžovělé a má méně kostí než kapr. V kuchyni jsou optimální kusy velké kolem 30 cm.