Rybářský rozcestník

Lipan na grilu

Osolené a opepřené ryby potřené olejem, obalené ve strouhance, grilované na roštu.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks lipanů (asi 800 g)
  • 60 g oleje
  • 40 g másla
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, pod tekoucí vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem
    2. Z venku i zevnitř lipany osolíme, okořeníme pepřem a potřeme olejem
    3. Nakonec ryby obalíme v jemné strouhance a dáme péci na dobře rozpálený gril nebo je napícháme na jehly a pečeme nejdříve břichem dolů
    4. Před podáváním opečené lipany potřeme povoleným máslem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.