Rybářský rozcestník

Rybí balíčky s omáčkou

Balíčky z kousků marinovaného halibuta obalené ve spařených listech pórku, v pánvi opečené a servírované s kokosovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
+ doba marinování  
  • 600 g filé z halibuta
  • 300 ml kokosového krému
  • 1 lžička vegety
  • 2 lžíce palmového oleje
  • 2 ks snítky máty
  • 1 ks většího pórku
  • 1 ks svazku koriandru
  • plátky limetky na ozdobu
  • Na marinádu:
  • 1 lžíce palmového oleje
  • 2 ks stroužků česneku
  • šťáva z 1 limetky
  • kousek zázvoru
  • špetka chilli
  • sůl
  • Příprava

    1. Zázvor i stroužky česneku oloupeme, natrouhaáme na jemno a dáme do misky, přidáme špetku chilli, limetkovou šťávu, sůl, olej a zamícháme
    2. Do připravené marinády vložíme na kousky nakrájeného halibuta a necháme nejméně 2 hodiny odležet
    3. Pórek očistíme, listy spaříme vroucí vodou a necháme okapat
    4. Marinované kousky masa posypeme lístky koriandru, zabalíme do spařených listů pórku, pak rybí balíčky pozvolna opečeme v pánvi na rozehřátém olei (můžeme je i pošírovat v páře)
    5. Do výpeku v pánvi nalijeme zbylou marinádu, poté vmícháme kokosový krém, necháme povařit, až omáčka zhoustne, dochutíme vegetou, na jemno nasekanou mátou a zbytkem koriandru
    6. Rybí balíčky rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky limetky a podáváme s kokosovou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Chytáme na boilies – úplné začátky – návazce a montáže

    Chytání na různě velké a barevné kuličky již není ani u nás v Česku žádnou novinkou. Touto asi nejúspěšnější metodou pro lov kaprovitých ryb, cíleně pak hlavně velkých kaprů, propadlo mnoho českých rybářů. A není divu! Nejen, že se často na nastražené boilie nechá přemluvit velký kapr, ale například i amur a další karprovité ryby. Nabídnutým boilie pak někdy nepohrdne ani sumec. V tomto článku pro rybářské elévy, nebo pro ty, co to chtějí teprve s boilies kuličkami poprvé zkusit, si povíme a ukážeme, jak navázat montáže a nabídnout boilies rybám.

    Chytat dravce na živou či mrtvou rybičku nebo jen na umělé nástrahy? Je lov na živou nástrahu přežitek?

    V daleké minulosti to měli sportovní rybáři jednoduché, většinou chytali dravce na přirozenou nástrahu a to buď živou, nebo mrtvou, jinou volbu neměli. Časem se začali pro lov některých dravých ryb využívat i nástrahy umělé, což umožnil rozkvět sportovního rybolovu ruku v ruce s technickým vývojem, ten totiž dovolil výrobcům vláčecích nástrah nahradit dřevo umělými hmotami a dalšími materiály, z kterých se dnes vyrábí dokonalé napodobeniny rybek, ale i jiných vodních živočichů. Nejmodernější „měkké“ umělé nástrahy, které vznikly v USA, se velice rychle rozšířili jak do Evropy, tak i do Skandinávie. V severských zemích se tak s nastraženou živou rybkou již dnes téměř nesetkáte. V některých státech je pak chytání na živou nástrahu zakázané úplně!

    Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

    Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná předemvším v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím