500 g rybího masa bez kostí (sumec, kapr, treska...)
4 ks větší rajčata
4 ks stroužky česneku
1 ks vejce
1/2 ks pórku
3 lžíce strouhanky + strouhanka na obalení
2 lžíce rajského protlaku
tymián
voda
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme 2 stroužky česneku, solí, pepřem. Směs promícháme a vytvarujeme 3 cm kuličky, které obalíme ve strouhance a opečeme.
- V pánvi na oleji podusíme pórek, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, plátky česneku, přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vody, okořeníme tymiánem, solí, pepřem, dusíme 10 minut.
- Když se rajčata rozvaří, vložíme rybí krokety, 5 minut je povaříme v omáčce.
- Na talíři přelijeme krokety omáčkou a podáváme například s rýží.
Doporučení
Kdo má rád rajčatovou omáčku více sladkou, může ji dochutit trochou cukru.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek